Debella : Set Lengkap Kulit Jeragat

Disebalik kepercayaan umum bahawa Jeragat disebabkan oleh keadaan kurang bersih.Jeragat sebenarnya disebabkan oleh lebihan minyak yang terkumpul dalam saluran kelenjar sebum. Bahan di dalam bonggol ini kebanyakannya terdiri daripada keratin dan perubahan sebum (lelehan berminyak dari kelenjar sebaceous), yang menjadi hitam ketika ia teroksida.

Sumber :Wikipedia
Secara ringkasnya,Jeragat ialah tompok-tompok hitam yang disebabkan melanin yang terkumpul dan menjadi warna coklat muda atau coklat tua. Kadang kala ia hitam yang terkumpul di muka biasanya berkelompok, seperti di pipi, di dahi atau dagu. Jeragat boleh dipudarkan atau dikurangkan, tetapi sukar untuk dipulihkan. Mungkin anda tidak ada jeragat, tetapi mencegah lebih baik sebelum ditimpa masalah ini.

Set Lengkap untuk masalah jeragat


Terdiri daripada :(Klik setiap icon untuk lihat lebih detail)

Setiap produk mempunyai fungsinya yang tersendiri.jadi digalakkan penggunaan secara lengkap lebih digalakkan.Bagaimana pula jika masih muda tapi sudah mula nampak kesan pertumbuhan jeragat sedikit demi sedikit?jika keadaan ini berlaku kita digalakkan mencegahnya supaya tidak menadi lebih ketara dengan menggunakan "set basic "sudah memadai.

Set Basic ialah
  1. Whitening Facial Cleansing Gel
  2. Firming Lotion Toner
  3. Pigmentation Cream
Walaupun kita menggunakan set basic ,wajib menggunakan pelingdung sinaran matahari terutamanya bagi mereka yang kerap bekerja dibawah sinaran matahari.

Disini ada sedikit secara ringkas apakah PUNCA-PUNCA JERAGAT

Lihat Testimoni (Klik disini)

Ain Numi

Sihat itu penting. Cantik dan berperibadi itu perlu.

No comments:

Post a Comment