Manfaat Air Ros/Mawar Di Dalam Produk Debella


Dua produk yang sangat penting dalam rutin harian kita ialah facial toner dan make up remover.Tanpa toner liang roma akan sentiasa terbuka luas tanpa perlingdungan manakala tanpa make up remover mekap waterproof pasti tidak dibersihkan dengan betul yang menyebabkan liang pori tersumbat akhirnya menjuruskan kepada pertumbuhan jerawat dan kawasan mata yang tidak ceria

Jadi dalam rangkaian produk Debella terdapat 2 jenis produk yang kandungan utamanya adalah air mawar/ros,iaitu Whitening Facial Toner dan Rose make-up remover.

 


Whitening Facial Toner ini ialah penyegar pencerah muka yang sangat penting bagi stiap individu untuk menyegarkan dan memelihara kulit.Ia juga berkesan dalam membantu menanggalkan sel-sel kulit mati dan memulihkan kulit anda.

Kandungan air ros/mawar yang terdapat dalam toner ini mampu menyegar dan membaiki KESAN/PARUT pada kulit anda dengan CEPAT dan BERKESAN!!!!
fakta Kelebihan Air Mawar /Ros Untuk Kulit
Air mawar merupakan bahan semulajadi yang dapat membuat para wanita tampil lebih cantik. Khasiat Air mawar ini sudah diketahui sejak zaman dahulu, selain baik untuk kulit ternyata juga sangat baik untuk Rambut. 

 Berikut adalah manfaat air mawar bagi kecantikan wanita
Menyegarkan kulit berjerawat
Dengan membasuh wajah dengan air mawar 2 kali sehari maka kulit yang berjerawat akan dapat mengurangkan keradangannya. Selain itu air mawar ini dapat berfungsi sebagai antiseptik dan juga melembutkan kulit sehingga kulit yang kemerahan boleh hilang dan pori-pori yang tersumbat dapat di bersihkan
Kulit Kering dan Sensitif
Bagi anda yang memiliki kulit kering dan sensitif air mawar dapat  memberikan lapisan yang melembabkan kulit. Juga dapat mengatasi eczema, dermatitis, lecet atau juga luka bakar.
Mencerahkan Wajah
Air mawar kaya akan vitamin A dan E dan boleh menjadikan wajah lebih cerah dan segar.
Mencegah penuaan
Air mawar mengandung Rose Hip Seeds yang memiliki 8 kali vitamin C yang lebih banyak dan menjadi salah satu sumber anti oksidan. Air mawar ini akan memberi nutrisi hingga jauh ke dalam lapisan kulit sehingga kulit menjadi lebih elastik/tegang dan jauh dari kedutan.
Menyegarkan Mata
Air mawar dapat membantu menyegarkan kawasan mata yang kehitaman kerana kurang tidur dan kelelahan. Caranya letakkan kapas yang sudah dicelupkan ke dalam air mawar selama yang anda perlukan.

Ini pula Rose Makeup Remover yang mempunyai kandungan utama dari air mawar


Rose Make Up remover is Nourishing liquid remover boasts pure plant essence of roses to condition and hydrate skin.This gentle moisturizing liquid sweeps away all traces of any kind of makeup without irritation.great for waterproof makeup and very important is Alcohol Free.

Ain Numi

Sihat itu penting. Cantik dan berperibadi itu perlu.

No comments:

Post a Comment