Rahsia Kecantikan Ratu Cleopatra ~ Bersama Aloevera

 Ratu Cleopatra

Kisah kuno menyebutkan bahawa, Ratu Cleopatra pada zaman remajanya yang dikatakan kurang cantik disebabkan kulit mukanya yang tidak sekata dan banyak jerawat, berubah menjadi ratu yang sangat jelita selepas menggunakan Aloe Vera


Ratu Cleopatra juga dikatakan menggunakan Aloe Vera untuk menghaluskan kulit dan mengilatkan rambutnya sehingga berjaya menundukkan Julius Caesar. Disebabkan kelebihannya Aloe Vera itu sendiri, ratu-ratu Mesir yang jelita seperti Cleopatra dan Nefertiti sudah memanfaatkan lidah buaya untuk merawat kecantikannya mereka.
 

Alexander Agung pernah berkata “Pecayalah pada Lidah Buaya’ – kerana tanaman ini dapat digunakan untuk menyembuhkan berbagai jenis penyakit”.  

Ini adalah beberapa khasiat lidah buaya yang dapat kita perolehi sekiranya diamalkan secara konsisten adalah sebagai berikut:

  1. Sebagai Detoksifikasi Racun - Dengan cara membuat Jus Lidah Buaya, berbagai vitamin dan mineral yang terkandung dalam lidah buaya dapat menjadi detoksifikasi racun dalam tubuh.
  2. Mengatasi Gangguan Pencernaan – Daun lidah buaya dapat mengatasi refleks asam dan menenangkan esofagus. Ini boleh menghindarkan risiko radang usus dan melancarkan pencernaan.
  3. Mencegah Diabetes - Jus lidah buaya juga mengandung zat yang dapat mencegah risiko diabetes jika ianya dijadikan minuman rutin harian kerana kandungan gula dalam darah sentiasa terkawal.
  4. Membantu Gerakan Usus dalam Pencernaan - Tanaman lidah buaya mengandung Aloe lateks yang dapat menghasilkan antrakuinon glycosidesaloin A dan B. Zat-zat tersebut memiliki manfaat sebagai ubat/pemangkin yang membantu gerakan usus dalam mencerna makanan.
  5. Merawat Kulit dan Menjaga Berat Badan - Jus lidah buaya juga bermanfaat untuk menghilangkan jerawat dan melembabkan kulit. 
De Bella adalah produk yang bersifat natural, ia memerlukan penggunaan yang konsisten dan tidak memberi kesan buruk jika ditinggalkan

konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian anda!

Ain Numi

Sihat itu penting. Cantik dan berperibadi itu perlu.

No comments:

Post a Comment