Kenapa Pengambilan Produk Perlangsingan Susah Berkesan ?



Soalan 1
"salam..akak nak bertanya pasal Produk Fuhrata,Tolongla.akak dah semua produk cube tapi xdak hasil.sekarang berat dah naik giler2 lepas bersalin,kaki dan badan2 dah mula sakit"

Soalan 2
"Salam...sy berminat nak beli produk Fuhrata,boleh bagi penerangan dengan detail tentang produk...coz dah macam2 produk kak dah try ..tp xdak ape2 ksn..."

Soalan 3
"Salam saya berminat dengan Fuhrata,Sy nak tanye produk ni ok tak?coz hari tu sy ada mkn produk 'slimming .e.....m' tp kulit sya naik jeragat..huhu"

Inilah antara soalan yang ditanya kepada ain ..Jadi tertarik untuk ain menulis satu entry ini..ain harap ia bermanfaat untuk semua..

Ain yakin ramai dikalangan kita yang mengalami masalah seperti diatas kan?Di dalam proses perlangsingan badan konsep yang betul adalah seperti dibawah


Jika kita berdiet dengan konsep ini, maka hasil yang akan diperolehi nanti adalah sesuatu yang sangat kita harapkan, dan bukan lah kurus, tetapi dengan shape yang nipis macam papan lapis huhuhu...Of course semua orang nak kurus dengan shape yang menarikkan, sebab tu adalah target bagi setiap orang yang berdiet, betul tak??
 
TETAPI jika berdiet dengan cara yang salah,itu yang paling ditakuti,seperti ini :  Contoh ,Anda kehilangan lemak dan otot.Apabila anda kehilangan otot,anda kehilangan keupayaan untuk membakar lemak dan merendahkan kadar metabolisma anda.bila kadar metabolisma rendah itu yang paling bahaya kerana berat badan semakin meningkat dan susah nk turun






Apabila anda tidak meneruskan lagi diet tersebut,anda tidak boleh membakar kalori seperti anda lakukan sebelum ini.Sebaliknya berat badan anda akan bertambah berat.Kitaran ini akan berulang setiap kali anda meneruskan diet.ia adalah kesan YO-YO...

Jadi dalam proses perlangsingan badan kita tidak boleh skip sarapan atau tidak makan nasi langsung sebab badan kita masih memerlukan nutrient penting serta tenaga.Selain itu,Dalam mengamalkan Produk perlangsingan adalah penting mengambil fiber yang tinggi untuk pembersihan usus secara mendalam.

Ini kerana apabila usus bersih,segala vitamin yang diambil dapat diserap oleh tubuh badan secara maksimum TAPI kalu usus kotor penuh dengan toksin makan ape supplemnt pun tak jadi.Oleh itu,keperluan fiber dalam produk Perlangsingan adalah sangat penting dan wajib

Bagaimana FUHRATA ini boleh dikaitkan dengan program perlangsingan badan yang sangat lengkap?ok mari kita tengok Fuhrata Siang ..


Fuhrata Siang adalah terdiri daripada bahan kimia organik yang berfungsi mempercepatkan tindak balas kimia.Antara Bahan yang terkandung dalam fuhrata Siang ialah Fruit enzyme,pectin,Acerola powder,Isolated Soy Protein,Passion Fruit powder, Soluble Fiber,Garcinia Gamborgia,Fructose dan White kidney Bean.

Manakala bahan utama yang ditikberatkan ialah 

Fruit Enzyme : 

Diperolehi dari pelbagai sumber seperti buah buahan.terdiri dari 3 jenis enzim iaitu enzyme lipase,enzyme amylase dan enzim lactase.
Isolated Soy Protein : 

Kandungan Protein dalam kacang soya adalah asli dan kaya dengan pelbagai asid amino.jadi protein ini lah yang membantu membina sel-sel baru dan otot (seperti yang dikaitkan dgn gmbr rajah tadi).Genistein dalam kacang soya pula telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel-sel kanser daripada merebak.jadi ia bgus untuk membaik pulih sistem prostat bagi lelaki.kacang soya juga mengandungi sebatian unik yang dipanggil isoflavones.I adalah sejenis antioksidan yang memerangi kerosakan sel, kajian telah mendapati bahawa isoflavon soya membantu boleh mengurangkan gejala menopaus seperti hot flushes, dan juga meningkatkan kepadatan tulang di kalangan wanita.

Soluble Fiber : 

Diperoleh i pelbagai sumber tumbuh-tumbuhan,buah-buahan dan bijirin.boleh larut didalam darah dan bertukar menjadi gel dalam proses pencernaan.Jadi dengan adanya fuhrata siang ia membantu meningkatkan kadar metabolisma dan membuatkan kita berasa kenyang lebih lama.itu adalah disebabkan kehadiran soya (protein) di dalamnya.bila kita kenyang ia membuatkan kita memgambil makanan berat tapi dalam kuantiti sedikit,ini disebabkan kekenyangan.
sekiranya ,hanya mengamalkan fuhrata siang ia tidak lengkap kerana keperluan fiber di dalam proses perlangsingan badan amatlah diperlukan.fuhrata malam yang berfungsi seakan detox adalah sangat diperlukan bagi memudahkan pencernaan usus dan pembuangan air besar.

Pectin :

Serat Mudah Larut yangb boleh didapati dari buah-buahan citrus seperti limau
Fructose :

Fructose atau Oligosaccharides adalah bahan asli didalam buah buahan  dan sayur-sayuran  dan madu








Acerola Powder :

Diperolehi dari buah ceri yang sangat kaya dengan Vitamin C






 
Garcinia Cambogia :

HCA Hydroxycitric asid adalah satu kompenan utama yang dipercayai dapat menghalang penyimpanan lemak dan menghalang penukaran gula kepada lemak









White Kidney Bean :

Sumber Protein yang rendah lemak dan mengandungi serat khusus yang dapat membantu menurunkan kadar kolestrol dalam tubuh






Manakala Fuhrata Malam Berfungsi
 



Fiber ditugaskan untuk pembersihan usus secara maksimum.apabila usus kita bersih dari sebarang toksin dan kotoran kerak usus ,ia memudahkan penyerapan vitamin berlaku terhadap tubuh badan terhadap supplement yang kita ambil. Jadi pengambilan kedua2nya adalah sangatlah penting dan saling bergantungan.jadi tiada lah istilah 'semua benda saya makan tak berkesan'.

ok,ini antara bahan yang terkandung dalam fuhrata malam citrus fibre,Fruit Enzyme,Pectin,Natural Sweetener,Spirulina,Clorophyll,Pine apple Powder,Green Tea Powder,Aloe vera Extract,Lactose dan Psyllium Husk

Manakala bahan utama yang ditikberatkan ialah 

Green Tea Powder : 

Faedah antipengoksidaan ekstrak hijau yang kukuh diperolehi daripada tea polyphenol yang berada di tanah tinggi.Ini dapat membantu mengawal berat badan dan menghilangkan toksin daripada badan
Aloevera Extract : 

Aloe vera mengandungi 96% kandungan air dan selebihnya adalah asid amino,mineral,enzim,dan pelbagai vitamin
Lactose : 

Lactosa ialah sejenis gula yang didaptai paling ketara didalam susu
Psyllium Husk : 

adalah sejenis serat tambahan yang  boleh larut dalam air,ia akan mengembang sebanyak 50 kali ganda daripada jisim asalnya.Ia membantu memperlahankan kadar penghadaman dan melanjutkan rasa kenyang di dalam perut.

Citrus Fibre :

Buah citrus mengandungi kelembapan 85%, 2/3 adalah gula larut dalam air dan 13.3% adalah serat.Bahagian kulit buah oren adalah serat citrus yang digunakan untuk memberi rasa pada mulut


 
Natural Sweetener :

Pemanis semulajadi yang terdapat dari sirap pokok maple dan sirap gandum seperti barli,jagung dan beras.


 

Spirulina :

Spirulina mempunyai nilai protein biological yang tinggi di lengkapi dengan 8 jenis Asid Amino penting dalam tambahan 10 jenis Asid Amino kurang penting



Chlorophyll :

Klorofil merupakan penawar alam semulajadi yang didapati pada pigmen tumbuh-tumbuhan hijau


 
Pineapple Powder : 

Ekstrak nenas dibuat segar dari nenas kering.kaya dengan vitamin dan mineral untuk meningkatkan fungsi buah pinggang,sistem limpa,hati dan pundi kencing

Sekiranya sudah guna pelbagai produk tapi tak berkesan cubalah FUHRATA pula,Insyaallah ia akan membuat anda rasa jatuh cinta padanya.Tapi igt cara pengambilan produk ini mestilah betul untuk mendapat kesan yang maksimum.kesan pengambilan jangka panjang akan memebri anda berat badan yang ideal dan kulit yang cantik kerana adanya green tea,clorophyll,spirulina dan Aloe vera..itu bonus untuk pengamalnya.

Macam mane cara pengambilannya ?nak tahu buat pembelian dengan ain,anda pasti akan tahu cara pengambilan yang betul.

~ Selamat Mencuba ~

Ain Numi

Sihat itu penting. Cantik dan berperibadi itu perlu.

No comments:

Post a Comment