Faktor Penyebab Lokasi Jerawat Di Wajah


Pada entry yang lepas ain telah share dengan anda semua tentang Faktor Lokasi penyebab jerawat di Badan ..Bagi yang sudah lupa bolehla tengok-tengok balik ye..!Ok,setiap lokasi tumbuhnya jerawat adalah berkait rapat dengan masalah dalaman seseorang.Jadi setiap individu haruslah mengambil makanan tambahan atau vitamin supaya dapat ,membuang toksik,menstabilkan sistem dalaman dan meningkatkan nutrient @ vitamin didalam badan.

Kenapa ain ckp begitu ? Ada 7 Sebab mengapa badan kita memerlukan Vitamin (Baca Disini)

Mari kita lihat situasi dibawah :

Kawasan 1dan 2 berkait rapat dengan Sistem pencernaan - Kurangkan makanan segera, lemak & tingkatkan pengambilan air suam.

Kawasan 3 berkait rapat dengan Hati - Kurangkan makanan berminyak dan bahan tenusu.

Kawasan 4,5 dan 7 ini kerana Kurang pengambilan air kosong - Tingkatkan pengambilan air suam

Kawasan 6 berkait rapat dengan Jantung – Jaga tekanan darah. Kurangkan makan pedas dan daging. Tingkatkan pemakanan kaya Omega-3

Kawasan 8 Berkait rapat dengan Buah pinggang - Anda mungkin kurang minum air. Lebihkan minum air masak dan kurangkan garam dan kafein.

Kawasan 9 dan 10 berkait rapat dengan Pernafasan – Elakkan badan dari menjadi terlalu panas, kurangkan gula dan banyak bersenam.

Kawasan 11 dan 12 berkait dengan Hormon – Stres dan hormon punca utama. Pastikan tidur yang cukup, lebih minum air & tingkatkan sayuran.

Kawasan 13 berkait rapat dengan Usus – Lebihkan makanan berserat, banyakkan minum teh herba.

Kawasan 14 berkait rapat dengan  Penyakit – Badan anda mungkin sedang melawan bakteria untuk elakkan dari sakit. Banyakkan berehat dan berfikir positif.

Semoga tips ini bermanfaat untuk semua ~ Setiap masalah diatas ada vitamin yang sesuai diamalkan .


De Bella adalah produk yang bersifat natural, ia memerlukan penggunaan yang konsisten dan tidak memberi kesan buruk jika ditinggalkankonsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian anda!

Ain Numi

Sihat itu penting. Cantik dan berperibadi itu perlu.

No comments:

Post a Comment