Aloevera Sesuai Untuk Pelbagai Masalah Kulit

--> " Salam..Kak,Kulit Badan sy sensitif sangat ,mudah alergik pahtu jd naik jerawat dan gatal,kadang-kadang sy tidak selesa apabila berpeluh serta agak berbau " Ada ke produk Debella yg sesuai dgn saya".

Inilah antara soalan yang kerap di tanya pada ain.Ok,sebelum ain menjawab persoalan adik tadi,mari kita tengok serba sedikit sejarah ringkas tentang aloevera
Aloevera adalah salah satu tanaman ubat yang berkhasiat menyembuhkan berbagai penyakit. 

Sejarah Ringkas Tentang Aloevera

Tanaman ini sudah digunakan bangsa Samaria sekitar tahun 1875 SM. Bangsa Mesir kuno sudah mengenal khasiat lidah buaya sebagai ubat sekitar tahun 1500 SM. Berkat khasiatnya, masyarakat Mesir kuno menyebutnya sebagai tanaman keabadian.Dari sekitar 200 jenis tanaman lidah buaya, yang baik digunakan untuk pengubatan adalah jenis Aloevera Barbadensis miller. Lidah buaya jenis ini mengandung 72 zat yang dibutuhkan oleh tubuh. Di antara ke-72 zat yang dibutuhkan tubuh itu terdapat 18 macam asam amino, karbohidrat, lemak, air, vitamin, mineral, enzim, hormon, dan zat golongan ubat. Antara lain antibiotik, antiseptik, antibakteri, antikanser, antivirus, antijemur, antiinfeksi, antiperadangan, antipembengkakan, antiparkinson, antiaterosklerosis, serta antivirus yang resisten terhadap antibiotik.

....berbalik kpd adik tadi...
Ain pasti ramai dikalangan kita yang mengalami masalah yang sama cuma ada yang malu bertanya ...Masalah sebegini sering berlaku di kalangan wanita yang banyak terdedah kepada persekitaran yang tidak sihat,menggunakan corset yang tidak sesuai yang menyebabkan peluh terperangkap di dalamnya dan yang paling utama mengamalkan pemakanan yang tidak sihat.jadi dengan penggunaan aloevera secara berterusan ia dapat mengatasi masalah yang dialaminya.

Untuk lebih lengkapnya, berikut beberapa kegunaan lidah buaya bagi tubuh manusia:

♧♧ Sebagai anti keradangan, Aloevera dapat membantu mengatasi melecur, digigit serangga atau masalah pencernaan. Ia boleh diperolehi dengan cara meminum #AloeveraDrinkingGel sebagai rawatan secara dalaman. kerana ia dipercayai dapat membantu mencegah sembelit dan melancarkan saluran pencernaan serta membuang segala toksin yang tidak diperlukan oleh tubuh badan.

♧♧ Sebagai penyembuh luka,Aloevera membantu untuk mengembalikan jaringan kulit yang luka. Untuk kegunaan ini biasanya dengan menggunakan #AloeveraJelly yaitu bagian berlendir yang diperoleh dengan menyayat bagian dalam daun setelah eksudat dikeluarkan, yang juga digunakan untuk membantu mengatasi masalah luaran seperti masalah pada kulit, mulai dari melecur, jerawat,gigitan serangga hinggalah masalah kulit akibat alergik dan sensitif

♧♧ Sebagai antioksidan, Aloevera juga dapat meningkatkan metabolisma tubuh dan mem­bantu mencegah penyakit degeneratif.

♧♧ Kosmetik.Aloevera banyak dipergunakan pada berbagai produk kosmetik, seperti krim, lotion, atau sabun. Kandungan Aloevera di dalam produk kosmetik tersebut membantu meningkatkan kadar oksigen yang be'rguna bagi kulit, membantu menguat­kan jaringan kulit sehingga tidak mengendur, serta mem­bantu mencegah penuaan dini.
......

#Debella ada penyelesaian untuk masalah diatas : 

Aloevera Drinking Gel
Aloevera Jelly
Aloevera Bath gel

Secara tradisional, lidah buaya digunakan untuk menyuburkan rambut dengan cara memotong daunnya kemudian mengoleskan getah yang keluar (eksudat) langsung di kulit kepala secara berkala. Setelah itu baru dibersihkan dan dibilas.
Tanaman lidah buaya mempunyai bentuk fisik yang elok, tak salah jika banyak orang menanamnya sebagai tanaman hias penyemarak taman. Kini lidah buaya semakin populer, bukan hanya setakat manfaat untuk kesihatan namun didalam kecantikan yang terus diambikberat. 

De Bella Skincare adalah produk yang bersifat natural, ia memerlukan penggunaan yang konsisten dan tidak memberi kesan buruk jika ditinggalkan

konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian anda!

Ain Numi

Sihat itu penting. Cantik dan berperibadi itu perlu.

No comments:

Post a Comment