5 Fakta Kebaikan Menggunakan Aloe Vera Bagi Merawat Kulit


Sejak akhir- akhir ini ,Ramai yang PM ain dekat FB dan Whatsapp ain "Salam Sist ,nak tanya apa set asas produk De Bella untuk seisi keluarga".Jadi,hari ini entry ain berkenaan Set Asas Produk De Bella.Ok,seperti sedia maklum kebanyakkan produk De Bella adalah berasaskan  Aloe Vera.

Sebelum itu,suka untuk ain share dengan anda semua tentang 5 Fakta Kebaikan Menggunakan Gel Aloe Vera bagi merawat kulit. Ia sesuai untuk semua jenis kulit, walaupun seseorang individu itu mengalami masalah kulit sensitif.

1. Gel Aloe Vera / lidah buaya adalah bagus untuk pelembab.
Popular digunakan sebagai pelembap oleh wanita yang menggunakan mineral make-up secara berkala, Aloe Vera sangat sesuai digunakan pada wajah. Menggunakan Aloe Vera pada kulit sebelum mengenakan make-up boleh mencegah kulit daripada kekeringan.

Bagi lelaki: Aloe vera boleh digunakan sebagai pelembut sebelum bercukur. Sifat-sifat penyembuhan itu boleh merawat luka kecil yang disebabkan oleh bercukur.

2. Aloe Vera adalah bagus untuk merawat jerawat.
Aloe Vera mempunyai sifat antimikrobial yang membunuh bakteria dan ciri-ciri anti-radang yang mengurangkan keradangan kulit. Ia membolehkan kulit untuk sembuh dengan cepat dan secara semula jadi dengan minimum parut. Aloe vera adalah pelembab tetapi tidak memberi kulit rasa berminyak, jadi ia sesuai untuk sesiapa yang mempunyai kulit berminyak.

3. Aloe Vera membantu melawan masalah biasa penuaan kulit.
Semua orang mula bimbang tentang kemunculan garis dan kehilangan keanjalan pada kulit wajah.Vitamin C dan E yang hadir dalam gel aloe vera boleh memperbaiki kulit kita secara semulajadi dan menjaga kulit kita dari terhidrat.

4. Aloe Vera boleh mengurangkan penglihatan "stretch mark".
Sama ada kerana perubahan berat badan, atau mengandung - ramai daripada kita yang dibelenggu dengan stretch mark hodoh. Tanda-tanda ini muncul disebabkan oleh air mata kecil di lapisan kulit yang disebabkan oleh secara tiba-tiba dan berlebihan regangan. GelAloe Vera boleh membantu menyembunyikan stretch mark dengan penyembuhan luka.(tetapi perlulah dicegah lebih awal)

5. Aloe Vera boleh digunakan untuk merawat selaran matahari.
Aloe Vera juga bertindak sebagai lapisan pelindung pada kulit dan membantu menambah kelembapan. Apabila kulit terhidrat, maka ia akan pulih lebih cepat daripada selaran matahari.Unikkan Aloe Vera ni,terlalu banyak kelebihannya yang tanpa kita sedari.Berbalik kepada soalan diatas,Set Asas Produk De Bella terdiri daripada (Untuk detail kebaikan setiap produk,sila klik dibawah)


Aloe Vera Drinking Gel
 ~ Membantu pelbagai masalah untuk kesihatan dalaman dari kanak-kanak hingga dewasa.


Aloe Vera Jelly
 ~ Merawat pelbagai masalah kulit dari wajah hingga ke hujung kaki.sesuai untuk semua peringkat umur.


Aloe Vera Icy Cool
 ~ Membantu merawat sakit kepala @ magrain,sengal2 sendi,kembung perut,selsema,luka akibat kencing manis demam dan sebagainya.


Aloe Vera Shampoo Icy Cool
~ Merawat masalah sakit kepala @ magrain,menguatkan akar rambut dan melancarkan peredaran darah.


Aloe Vera Bath Gel
 ~ Mempunyai bahan antibiotik untuk membantu mengecutkan kuman pada liang roma,membantu merawat masalah kulit sensitif,berbau,gatal2 dan sebagainya.


Aloe Vera Talcum Powder
 ~ membantu merawat jerawat dan jeragat pada badan serta sesuai digunakan untuk bayi.


Aloe Vera Trim Line
~ Berkesan untuk membuang lemak terkumpul di bahagian perut,dagu ,paha,punggung dan sebagainya.


De Bella Skincare adalah produk yang bersifat natural, ia memerlukan penggunaan yang konsisten dan tidak memberi kesan buruk jika ditinggalkan


konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian anda!
  
ღ  Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
 

Ain Numi

Sihat itu penting. Cantik dan berperibadi itu perlu.

No comments:

Post a Comment